Hotel Lusitano i Portugal

Afton på Hotel Lusitano i Portugal
Kväll på Hotel Lusitano i Portugal

Portugiserna har en unik talang för att inreda och göra det med stil och personlighet. Lusitano är inget undantag, och även om det var mit första besök här, hälsades jag välkommen med öppna armar med det samma. Varför?

För att en gammal hästtjej som jag, inte kan stilla sin entusiasm när man väljer att uppkalla ett hotell efter en av de vackraste hästraserna i världen. Och det är inte bara ett smart påhitt för att glädja mig (och övrigt hästfolk) som namnet faktiskt blivit Hotel Lusitano. Staden Golegã, där hotellet ligger, är nämligen platsen bakom uppfödningen av den portugisiske hästrasen…

Hotel Lusitano förtjänar minst två inlägg för att beskrivas. Här är så många detaljer, att ett kort blogginlägg som detta inte ger ett tillräckligt smakprov på vad som väntar dig på din kommande semester. Men, för att nämna några få saker, så kan du se fram emot Capriola, som är husets restaurang, och som betyder kullerbytta på portugisiska. Molton Brown-produkter på rummet och på resten av hotellet. En trädgård med massor av kolorit, apelsinträd och loungemöbler. Och ett attraktivt SPA-område.

Läs mycket mer om, och se fler bilder från, Lusitano här

Taggar från inlägget
Skriven av
Mer från Marie

Lyxig semester i Porto, på enastående Hotel Infante Sagres

De flesta tänker nog först och främst på Lissabon, när de hör...
Läs mer

Kommentera