Här hittar du de bästa utsikterna på Gran Canaria

Usiktspunkt på Gran Canaria
Usiktspunkt på Gran Canaria. Foto: Dennis33053. CC BY-SA 2.0

Det soliga, ljumna klimatet på Gran Canaria bjuder in till upplevelser ute i det fria, och det finns också massor av möjligheter att utforska öns vackra natur på bland annat vandringsturer, på cykel, eller på öns golfbanor.

Du behöver dock inte få svett på pannan för att njuta av den enastående naturen och de vackra landskapen. Har du bokat en hyrbil tillsammans med dina reskamrater, och inte är rädd för att bege dig upp på de snirkliga bergsvägarna, kan du enkelt ta dig runt till öns bästa utsiktsplatser, los miradores.

Los miradores – de bästa utsiktsplatserna på Gran Canaria

Kartan här nere visar alla utsiktsplatser på ön där du kan ta en paus och njuta av miljön som omger dig. Utöver en fantastisk vy över det omkringliggande landskapet, finns här oftast uppsatt informationstavlor.

Nätverket av de så kallade miradores är skapat för att ge alla besökare möjlighet att uppleva de vackraste och mest om växlande landskapen på Gran Canaria. Som du kan se, är det på tal om en mängd utsiktsplatser, som är jämt spridda över vulkanön. Detta innebär att du kommer ha en utsiktsplats i närheten, oavsett på vilket hideaway du bor på.

Mirador de Pico
Mirador de Pico. Foto: El Coleccionista de Instantes,Creative Commons.

Bland de mest imponerande utsiktsplatserna, i alla fall enligt den lokala turistbyrån, finns Mirado del Pico de los Pozos de la Nieve, som ligger vid öns högsta punkt, Morro de la Agujerada (1949 m.ö.h.). Härifrån kan du på en klar dag skåda nästan halva Gran Canaria på en och samma gång – från Macizo de Tamadaba i nordväst till Macizo de Amurga i sydöst.

Likaså ska du inte missa utsikten från Mirador de Inagua i naturreservatet med samma namn, samt Mirador de Andén Verde, varifrån du har en utsikt längs de branta lavaklipporna från Punta de la Aldea till Punta de Sardina.

Stjärnklart på Kanarieöarna

Det är inte endast under dagstimmarna du kan njuta av de vackra utsikterna. När mörkret lagt sif, bjuder himlen över Gran Canaria (och de andra Kanarieöarna) på optimala förutsättningar för att se på stjärnor. Tack vara deras geografiska placering och den klara luften, anses Kanarieöarna för att vara en av de bästa platserna i världen för att studera stjärnhimlen.

Stjerner Gran Canaria
Stjänhimmel på Gran Canaria. Foto: El Coleccionista de Instantes,Creative Commons.

Det stora observatoriet ligger på Las Palma, men även på Gran Canaria finns goda möjligheter att njuta av synen av en stjärnspäckad himmel. Utöver utsiktspunkterna kan du t.ex. besöka Centro Astronómico Roque Saucillo som ligger circa 21 kilometer från Las Palmas, där man regelbundet håller stjärn-arrangemang för besökare.

Om du vill uppleva Gran Canarias landskap och stjärnhimmel på en resa, kan du här se en beskrivning av alla våra hideaways på Gran Canaria.

Taggar från inlägget
Skriven av
Mer från Mikkel H

Gå i Kafkas fotspår i Prag

Den världsberömde författaren Franz Kafka föddes i Prags historiska centrum den 3...
Läs mer

Kommentera